Engega la participació ciutadana per definir el futur de Santa Margarida de Montbui

El Programa de Participació Ciutadana acompanyarà els treballs de redacció del POUM de Santa Margarida de Montbui

Recentment, l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui ha iniciat els treballs de revisió de les vigents Normes Subsidiàries de planejament, aprovades l’any 1982, per tal d’elaborar el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), l’instrument que establirà les regles del joc del desenvolupament urbanístic al municipi durant els propers 20 anys.

Tenint en compte que es proposa revisar un document aprovat fa més de 30 anys, la redacció del nou POUM és una oportunitat que comporta, sens dubte, la possibilitat de replantejar el model urbanístic del municipi i posar damunt la taula els reptes de futur a encarar. Un debat matisat pel moment de crisi actual on prendrà importància la incorporació a criteris de major sostenibilitat mediambiental i de millora de la qualitat urbana. Per tant, caldrà posar en valor l’entorn, els valors locals de Santa Margarida de Montbui, el paisatge urbà, la qualitat i el confort urbà, entre d’altres, des de l’inici del procés que s’ha posat en marxa.

Així doncs, per tal que tots els montbuiencs i montbuienques puguin dir la seva sobre el futur urbanístic del seu propi municipi, s’ha dissenyat un Programa de Participació Ciutadana, aprovat el passat 27 de novembre pel Ple de l’Ajuntament. El Programa de Participació Ciutadana recull les eines i instruments previstos (web, enquesta de percepció ciutadana, bústia de suggeriments, etc.) per tal de  facilitar la divulgació i la comprensió dels objectius i del contingut dels treballs d’elaboració del POUM, així com poder fer arribar propostes o suggeriments durant tot el procés de tramitació del nou planejament.

La participació ciutadana engega aviat amb la realització de diverses sessions obertes a tothom els dies 17 de febrer i 2 de març al nucli urbà i el dia 24 de febrer al nucli antic. Les sessions seran temàtiques i estan pensades com a tallers de treball per debatre i establir criteris sobre tres aspectes que poden configurar el municipi del futur, de manera separada: Economia i serveis als ciutadans, Medi ambient i sostenibilitat i Criteris d’actuació i model de desenvolupament urbà.

Des de l’Ajuntament animem a tota la ciutadania a participar en el procés que permetrà la definició del futur de Santa Margarida de Montbui i recordem que tota la informació referent al procés d’elaboració del nou POUM es podrà consultar a la web www.poummontbui.com.

Posted in POUM.